Specificaţie completă
Aparat de ambalare in vid Laica VT3117 – pentru pastrarea alimentelor cat mai proaspete.
Ambalarea in vid – descrierea procedeului:
Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.
Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.
In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.
Avantajele ambalarii alimentelor in vid:
- Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
- Economiseste spatiu in frigider;
- Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.
Descrierea aparatului de vacuum Laica VT3117
Fructele si legumele dumneavoastra vor fi pastrate in conditii optime datorita aparatului de vidat Laica VT3117.
Aparatul de vidat Laica VT3117 absoarbe aerul din pungile cu produse alimentare si apoi le inchide ermetic.
Laica VT3117 functioneaza complet automat cu ajutorul unui compresor de mare putere.
Utilizarea aparatului:
- Tasta “ASPIRAZIONE”: apăsaţi această tastă pentru a selecta puterea de aspirare a aparatului în funcţie de tipul de aliment pe care trebuie să îl ambalaţi: aspirare „NORMALE” (“NORMALĂ”): potrivită pentru toate celelalte tipuri de alimente; aspirare “DELICATA” (“DELICAT”): potrivită pentru alimente delicate şi fragile cum ar fi fructele şi legumele.
- Tasta „ALIMENTI” (“ALIMENTE”): apăsaţi această tastă pentru a selecta timpul de sigilare al aparatului în funcţie de tipul de aliment pe care trebuie să îl ambalaţi: alimente „SECCHI” (“USCATE”): cum ar fi pâinea, pastele, biscuiţii şi produse similare care necesită un timp de sigilare redus; alimente „UMIDI” (“UMEDE”): cum ar fi fructele, legumele etc., toate alimentele care conţin lichide şi au un grad înalt de umiditate şi necesită prin urmare un timp de sigilare mai mare.
- Tasta “SALDA”: dacă apăsaţi această tastă aparatul va efectua sigilarea; se blochează aspirarea aerului şi punga este sigilată în mod automat.
- Tasta “AUTO”: dacă apăsaţi această tastă maşina va efectua automat ciclul de aspirare şi sigilare a pungii.
- Tasta “STOP”: dacă apăsaţi această tastă când maşina este în funcţiune, veţi opri funcţia selectată anterior.
Compresorul are o capacitate maxima de aspiratie de 12 litri/minut.
Putere de aspirare: -800 mbar.
Preesiune de vacuum variabila: normala sau delicata.
Poate vida hrana umeda si alimente uscate.
Aparatul de vidat Laica VT3117 vine pregatit cu:
- 5 pungi pt. alimente de 20 x 30 cm;
- o rola de dimensiuni 20 x 200 cm.
Laica VT3117 este in garantie timp de 2 ani.
Specificatii tehnice:
- debit de aer 12 l/min;
- putere compresor 110W;
- presiune de vacuum ajustabila;
- putere de aspirare -800 mbar;
- alimentare la priza;
- dimensiuni L= 35.5, W= 14.6, D= 7.6 cm;
- greutatea: 1,2 kg;
- latime maxima punga/rola 28 cm.
Pachetul contine: aparat de vidat Laica VT3117, 5 pungi (20 x 30 cm), o rola (20 x 200 cm), garantie (2 ani), manual de utilizare in lb. romana.
Aparatul de vidat Laica se poate folosi cu orice pungi sau role Laica, latimea maxima a pungii fiind 28 de cm.