Aparat de ambalare in vid Laica VT3111
Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.
Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.
In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.
Avantajele ambalarii alimentelor in vid:
– vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori
– economiseste spatiu in frigider
– ambalarea se poate face si pentru produsele fragile
Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:
Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC)
Timp de conservare in conditii normale de depozitare / Timp de conservare dupa ambalare in vid
Carne: 4 – 5 luni / 15-20 luni
Peste: 3 – 4 luni / 12 luni
Legume: 10 luni / 18-24 luni
Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC)
Timp de conservare in conditii normale de depozitare / Timp de conservare dupa ambalare in vid
Carne cruda: 2-3 zile / 6-9 zile
Peste proaspat: 1-3 zile / 4-5 zile
Vanat: 2 zile / 6 zile
Salam feliat: 4-6 zile / 22 zile
Salam: 7-14 zile / 25-40 zile
Cascaval: 6-20 zile / 25-60 zile
Legume: 1-4 zile / 8-10 zile
Fructe: 5-8 zile / 10-14 zile
Paste/Orez/Lasagna: 2-3 zile / 6-9 zile
Carne gatita: 3-4 zile / 10-15 zile
Dulciuri, deserturi: 5 zile / 18-20 zile
Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC)
Timp de conservare in conditii normale de depozitare / Timp de conservare dupa ambalare in vid
Paine: 2 zile / 6-8 zile
Biscuiti: 4-5 luni / 12 luni
Paste/orez: 6 luni / 12 luni
Faina: 4 luni / 12 luni
Cafea: 3 luni / 12 luni
Ceai: 5 luni / 12 luni
Fructe uscate: 4 luni / 12 luni
Fructele si legumele dumneavoastra vor fi pastrate in conditii optime datorita aparatului de vidat Laica VT3111.
Aparatul de vidat Laica VT3111 absoarbe aerul din pungile cu produse alimentare si apoi le inchide ermetic.
Laica VT3111 functioneaza complet automat cu ajutorul unui compresor de mare putere.
Utilizarea aparatului:
– Butonul ”AUTOMATICO” de pornire. Prin apasarea acestui buton dispozitivul realizeaza automat vidarea si sigilarea pungilor.
– Butonul ”SALDA” de sigilare. Prin apasarea acestui buton dispozitivul realizeaza sigilarea (functia de sigilare a pungilor), in cazul utilizarii rolelor.
– Butonul ”STOP” de oprire. Prin apasarea acestui buton este oprita aspirarea aerului.
– Indicatorul luminos indica functionarea.
Operatiunile de vidare (butonul automatico) si sigilare (butonul salda) sunt separate si actionate manual prin apasarea butonului corespunzator. Gradul de vidare poate fi controlat prin oprirea procesului de vidare.
Compresorul are o capacitate maxima de 9 litri/minut.
Putere de aspirare: 750 mbar.
Aparatul de vidat Laica VT3111 are in pachet 10 pungi pt alimente de dimensiune 22 cm x 30 cm.
Laica VT3111 este in garantie timp de 2 ani.
Specificatii tehnice:
– capacitate max 9 l/min;
– putere compresor: 110W;
– alimentare la priza;
– dimensiuni 9 x 15 x 36 cm;
– greutatea: 1,3 (kg).
Pachetul contine: aparat de vidat Laica VT3111, 10 pungi (22 x 30 cm), garantie (2 ani), manual de utilizare in lb. romana.