Specificaţie completă
Set caserole de vidat + pompa mauala de vidat Laica VT3302
Laica VT3302 contine:
- o caserola dreptunghiulara de capacitate 2 litri;
- o caserola dreptunghiulara de capacitate 0,5 litri;
- pompa manuala de vidat caserole.
Avantajele ambalarii alimentelor in vid:
- Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
- Economiseste spatiu in frigider;
- Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.
Caserolele Laica VT3302 sunt fabricate din TRITAN fara BPA.
Capacul caserolelor este fabricat din ABS.
Caserolele sunt dotate cu indicator de data incorporat in capac si supapa de evacuare.
Caserolele sunt destinate a fi utilizate cu usurinta in frigider, congelator si in cuptorul cu microunde.
Pot fi spalate in masina de spalat vase.
Rezistente la soc termic: pot fi puse direct din frigider sau congelator in cuptorul cu microunde (soc termic -30oC + 60oC).
Pentru utilizarea caserolelor nu este necesar sa detineti un aparat de vidat Laica, vidarea caserolelor se face cu pompa inclusa in pachet.
Descriere produs:
- Pompa manuala;
- Garnitura pompa;
- Caserola 0,5 litri
- Caserola 2 litri;
- Capac;
- Clapete de inchidere;
- Supapa de evacuare;
- Garnitura de etansare capac;
- Indicator data.
Instructiuni de utilizare:
- Umpleti caserola pana la un maxim de 2 cm sub marginea superioara.
- Puneti capacul si inchideti caserola, prin rabatarea celor doua clapete de inchidere.
- Puneti pompa manuală pe supapa de evacuare de pe centrul capacului si trageti afara aerul din caserola asa cum este prezentat in imaginea 1, pana ce poate fi simtita o rezistenta puternica. Vidul a fost creat; puneti caserola in frigider, congelator sau camara.
- Pentru a deschide caserola, eliberati aerul prin supapa de evacuare si ridicati clapetele de inchidere.
Ambalarea in vid – descrierea procedeului:
Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.
Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.
In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.